Dagligen kan vi läsa om ond bråd död, det är ingen ände på eländet. Jag fann ytteligare ett lik, jag blev förvånad, för att som jag minns var den full i förrgår och idag är den tom, visserligen var jag aningen berusad, men det måste vara någon annan, som tullat på flaskan och förvandlat den till lik. Jag garanterar, så full var jag inte, så att jag inte minns. Nu återstår endast att lägga den i garderoben bland alla de andra, idag är liken inte värda någonting, det är bara minnet av dem som har ett värde.

Idag har jag varit nere i skärgården och inspekterat fritidshuset och segelbåten, jag har haft tur, huset stod kvar. Båten var ganska nedtyngd av is, men jag lyckades få bort den med hjälp av en snöskyffel. Det såg bra jävligt ut till att börja med, men med lite ansträngning hade vikten på pressen lättat så mycket att vinden fick tag i den.

Jag kände mig nöjd då jag var klar och unnade mig ett par rejäla smörgåsar pyntade med skagenröra och kassler till ett par muggar kaffe. Sedan ringde jag frugan och tala om att jag svänger in på Jula och där gjorde jag av med ett par hundra. Ibland är det nödvändigt att shoppa och om döda ting visste vad man kostar på dem skulle de kanske smila förnöjsamt.