Enkelt uttryckt de, som bryter mot Svensk lag, men så enkelt är det inte. Människan är i sin natur sådan, att tror den sig om, att göra någonting , som inte blir upptäckt, så är hon benägen, att göra det. De som inte gör det är rädda för skammen, att bli upptäckta och därför avstår de. Enligt denna utsago är de, som inte är rädda för att bli upptäckta mera benägna, att begå brott. I tidiga ungdomsåren är det i sin ordning att palla äpplen, en del vågar, andra inte, de som vågar, drar med sig de, som inte vågar och i grupp vågar även de, som inte vågade. Det är därför, som vissa föräldrar inte accepterar vem som helst som lekkamrat till sina barn.

Det vill säga gruppen och grupptrycket har stor betydelse i skapandet av kriminella miljöer. Ett tydligt tecken, som bekräftade detta är SVT:s program ”älskade Husby”. En miljö, där stor frihet utan ansvar ger det uppväxande släktet intrycket, att allt är tillåtet. Vi fick se hur tidigare kriminella efter frigivandet rappade om sin syn på uppväxtmiljö och tid i fängelset. De blev förebilder för andra ungdomar, de slog igenom via you-tube, fick arrangemang i TV, gratisannonsering och spridning över hela Sverige. Det de gjorde var dels att tala om hur samhället var där de växte upp, samt hur droger och langning gav s.k. snabba cash. En vid namn Matte sa bl.a.: ”Vem vill jobba en hel månad för 19000 kr, då man kan tjäna 30000 kr på 15 minuter”. Denna Matte har suttit av sitt straff efter otaliga brott och blivit en ansvarsfull medborgare, som lyckats, påstods det i programmet.

Sedan har vi dem i Husby, som inte själva valt brottets bana, men som haft målsättning, att ägna sig åt juridik och arbeta som åklagare resp. försvarsadvokat. De tillhör gruppen, som i sin uppväxtmiljö förstått, att här finns pengar att tjäna sitt levebröd dels genom, att försvara alla, som begår brott från uppväxtmiljön, dels bland andra brottslingar från andra miljöer. Ovanligt många tycktes ha intresse just för juridiken, kanske självklart under de omständigheter de växte upp i?

På tal om artister och stå upp komiker, så är de också en del av befolkningen, som sprider vulgaritet och negativ influens till befolkningen. Jag har själv skrattat åt dumheterna, men jag är inget fan av den kultur- yttringen. De är flitiga på krogar, där sprit och droger tillhandahålls och kriminella idéer gror.

Sedan har vi alla skådespelare, som i sina roller ofta gestaltar de mest avskyvärda och grymma våldsbrott, vars filmer sprids över världen och hyllas, som mästerverk i diverse galor. Skådespelarna visar sig mestadels ha vänsterliberala åsikter och stor tolerans till de, som överträder Svensk lag och anser sig ha högre värde än andra arbetande kategorier genom sitt kändisskap. Självgodheten klingar ofta starkt ju erfarnare och populära de blivit och åsikter basuneras ut till oss TV-tittare i de mest olämpliga tillfällen. Ingen nämnd, ingen glömd.

Artisteri av rätta sorten.

Vad har vi att hoppas på?

Jag är övertygad om, att destruktiviteten kommer att fortgå av den enkla anledningen, att människan är det farligaste rovdjuret på vår jord och att de ledare vi väljer är de mest oempatiska, farliga och hänsynslösa!