Hela dagarna rapporteras om kriget i Ukraina. Det är bedrövligt att se all denna förödelse. En del experter är ytterligt försiktiga och en del brassar på och säger vad det är och då blir det kritik att ett grovt språk försämrar situationen. Jag förstår de som blir upprörda och har svårt att hålla tillbaka sin vrede. KGB-gänget är ett fruktansvärt banditgäng i nationsmiljö. Han Jeltsin som var före Putin och släppte fram denna brutala och okänsliga människa, vänder sig säkert i graven av vånda över sitt val. Det är nog tur att han slipper nås av det resultat han har skapat med den utnämningen. Vid murens fall fantiserades om demokrati i Ryssland. Det kommer inte att ske i detta århundrade. Det blir omöjligt att svälja detta övergrepp mot ett broderland. Det är intressant med Bidens ordval då det gäller Putin. Det var raka rör ”Putin är en slaktare”. Putin själv sitter tryggt tror han medan hans missiler träffar oskyldiga människor. Det kommer säkert ett kännbart efterspel.

Vi blir alla drabbade av detta kaos som Putin skapat. Han sa det innan han började anfallskriget i den s.k. speciella operationen. Där fick han rätt, att ställa till oreda är hans passion och det har han lyckats med till 100 %. Nu har EU-visat sitt värde genom sin enighet och den transatlantiska förbindelsen. Det känns rätt med Biden nu, hade Trump varit vid makten, så hade antagligen Europa varit i ett besvärligare läge i dag.

Vad händer nu? Det är för tidigt att ropa glädjerop, det kommer att ta tid att komma överens och ännu längre tid att kunna läka detta övergrepp. Världens mest hatade man kommer att få det hett om öronen och får han inte det, då är det fel på världsordningen.