När jag sålde min Coronado 25 år 2007 köpte jag samma år GM 550 från Gotland. Hon levererades på 30 km/h trailer med färjan från Visby till Nynäshamn. Jag fick inte åka med ekipaget på Motorvägen utan var tvungen att välja gamla E4-an. Därmed var jag inne och snurrade i både Södertälje och Nyköping. I Nyköping undrade säkert många varför jag var inne och vände på salutorget innan jag hittade ut ur stan och kunde komma fram till färjan i Kvarsebo och sedan vidare till ST. Hummelvik på Rönö, som blev hennes hemmahamn fram till sommaren 2012.

Leveransskick.
Leveransekipage.

Denna båt var rolig att segla, men i vissa situationer ansatt av ett stort rodertryck. Vid ett tillfälle påminde hon mig om att hon inte var att leka med. Jag ville testa henne i kraftig vind på Trännöfjärden, i slör gick hon som tåget, vid en vändning till bidevind, tog vinden tag i focken och kastade båten 90 grader ur kurs i fel riktning. Rodertrycket var så kraftigt att jag ramlade ner i sittbrunnen, men lyckades komma upp och styra upp henne mot vinden från där jag kom. Jag startade upp motorn och anropade högre makter, att nu måste du starta annars far vi rätt upp på land. Motorn startade och jag styrde upp henne stick i stäv och tog ner seglen och tuffade lycklig hem till min bryggplats.

År 2012 tog jag hem henne till Sonstorps Bruk och konstruerade en anordning för att kunna resa masten via vinschen på en nyinköpt trailer för 80 km/h. Jag körde sedan ner henne till Västervik, som blev hennes nya hemmahamn på Promarina i Västervik.

Den nya trailern .
Mastresningen via trailerns vinsch.