Jag kom att tänka tanken att tanken var tom, jag måste komma ihåg att fylla den, bensintanken, den tanken slog mig samtidigt som jag tänkte tanken, att tanken är det bästa och friaste vi har. Ingen kan veta vad du tänker, du kan säga ett och tänka ett annat, det är därför vi pratar om varandra då vi tänker på vad vi ska säga när någon annan talar, inte tusan hör man vad den andre säger då man har fullt upp att tänka själv, om man inte är så vänlig och lyssnar, lyssnandets konst är speciellt svårt och lyssnar man för mycket , så hinner man inte att få säga det man tänker, tänk så knepigt det kan bli med alla tankar.

Det framgick i en tidningsartikel att det var ett stort antal patienter, som ljög inför sin läkare, en så meningslös tanke är dum att tänka, vad har man då hos läkaren att göra, vill man bli felbehandlad eller är det uteslutande för att hoppas på en betald ledighet, i så fall fy skäms? Kanske vill man inte erkänna att man är missbrukare av något slag eller att man åkt på något smittsamt?

Tänk efter före är en bra regel, ljuger du kan du ordineras en felaktig medicin, som gör dig sjuk. Att ha hälsan är din bästa gåva, var rädd om den, slarva inte bort den på lögner. Tänk också tanken, vad läkaren tänker om dig, då han avslöjar dig, för det gör han/hon ganska snart, då de analyserar dina värden. Han/hon kanske säger ett, tänker något annat och innerst inne inte har mycket till övers för dig. Det kan visa sig vid ett återbesök, läkaren är också människa, han/hon kanske prioriterar en patient, som de kan lita på. Ingen vill göra fel, hellre då arbeta med den trovärdiga patienten.

För mig får du gärna ljuga, det drabbar till syvene och sist dig själv, jag gillar sanningssägare även om det är obehagligt att höra sanningen. Endel påstår att den sanningsenlige är dum och att det är smart att ljuga, tyvärr får man kortsiktiga vinster med lögner, men i långa loppet blir ett avslöjande både pinsamt, förnedrande och i vissa fall ett slut på en karriär. Ett ordspråk finns som säger att ”Genvägar är senvägar” kanske något att ta fasta på bland alla fuskare i vår bortskämda civilisation.

Det är kallt ute i kylan!