De är två herrar i finalen, Jesper Blomqvist och Marcus Fagervall. Lars Frölander blev god trea. Kl.22.15 sker finalduellen mellan herrarna Jesper och Marcus sedan avgör folket vem som vinner. Vem vinner?

Jag vill gärna se paret Jesper Blomqvist och Alexandra Schuman , som segrare utan att kunna avgöra mellan dem och paret Marcus Fagervall och Johanna Götesson. Det är svårtippat och mycket spännande. Båda herrarna har gjort bra ifrån sig och haft god vägledning av sina partners. Marcus har varit bäst i starten, men Jesper har utvecklats snabbare. Marcus har vunnit idol 2006 och har säkert ett stort antal ungdomar, som röstar på honom, det kan vara avgörande, Jesper har i gengäld många fotbollsfans att falla tillbaka på, det gör det omöjligt att avgöra vem som tar hem segern. Om 40 minuter vet vi. En grov gissning från min sida är att Jesper och Alexandra tar hem segern.

Medan stjärnor på is pågår kommer SNORRE och snackar om sommar, skärgård och segling, jag ber honom komma igen längre fram, nu är det is som gäller. SNORRE slänger fram en oljemålning på ett skärgårdsmotiv för att få mig att koppla av spänningen.

Programledarna Carina Berg och Carolina Gynning missade att få se Lars Frölanders bringa i finalen, en stor besvikelse för dem. Dem visar jag en bild på pippinett, vilket speciellt jag tycker Carolina har drag av. Lite elakt, men vad ska man tro?

Finalduellen är nu åkt och domarna är samtliga ense om att Jesper och Alexandra är värda att vinna efter kvällens suveräna final, men folket röstade på sin favorit och det blev till min besvikelse Marcus Fagervall och Johanna Götesson. I ärlighetens namn var det huggit, som stuckit, det är bara att gratulera till de fantastiska åkningar, som paret gjort genom i stort sätt hela programserien. Att jag röstade på Jesper och Alexandra är att jag anser att de haft en jämnare utveckling under hela serien för att sedan avsluta med ett perfekt åk till musiken i Fantomen på Stora operan. Vackert, rörande och stilfullt, en silverplats är inte illa, när det lika gärna kunde varit guld.