Hon sitter utanför sin husvagn på Borensbergs marknad första lördagen i September. Min fru och jag åker dit varje år för att vi tycker den är ba, med många bekanta bland knallarna. Vi har aldrig spått oss hos denna spåkvinna, men hon erbjuder sina tjänster var gång hon ser oss.

Vi tror inte hon känner igen oss, för hon försöker värva de flesta som passerar hennes husvagn till sig och hon visar sin kortlek, då hon gör sin invit. Vi lägger märke till att hon får kunder och vi förundras över folks nyfikenhet över vad hon kan ge dem.

Vi besöker istället en Boråsfirma, som säljer gardiner, vilket min hustru har pippi på. Helst nya gardiner varje år, knallen är så hygglig att han syr upp på beställning och skickar hem varan med posten.

Då jag kommer hem från marknaden dyker spåkvinnans huvud upp i mitt minne och efter en kopp kaffe förevigar jag henne med tuschpenseln.

Medan jag sitter och skriver det här misstänker jag att jag har ett intrång i min dator, jag kopplar från modemet och arbetar off-line. Det retar mig att det är så svårt att lokalisera om det sker något otillbörligt intrång. Datorn har varit lite trög och det kan vara ett tecken. Jag avslutar därför mina egna aktiviteter för att försöka finna bekräftelse på hur det står till.

Kanske spåkvinnan hade varit bra i det här fallet.

Fotnot: Intrånget skedde då boken skrevs, inte nu i skrivande stund!