Varför har denna man fått skrämselhicka? Han kom till då jag experimenterade med en klippt pensel, så att parallella linjer gick att dra i varje penseldrag. Hans anletsdrag lyser av förvåning inför en stor förlust, som drabbat honom. Han spelade för högt, slutade inte i tid och så satt han i klistret och gapade stort inför sin egen dumhet. Han kunde inte skylla någon annan för att han var en gambler. Han hade i varje fall begränsat sina förluster till eget kapital, ingen annan behövde lida, bara hans egna känslor trängdes bland tankar vad som kunde ha köpts för de förlorade pengarna, förresten var de förlorade, det var egentligen bara tid som förlorats, de kommer tillbaka tröstade han sig, om några år var han tillbaka med god likviditet om han inte likviderats innan dess. Hemska tankar.

Det värsta härnäst, som kan hända är om han blir arbetslös, nu när varslen duggar tätt inom både finansvärlden och verkstadsindustrin. Anletsdragen får svårt att släta ut sig till ett normalt utseende, det går inte att hålla masken längre inför barn och hustru. De ser hans oro, han är avslöjad, men han försöker hålla masken med dåligt resultat.

Hustrun frågar:”Vad är det som tynger dig?”

”Mig tynger ingenting, det är endast oro för familjen som tynger mig”, svarar han i tungt röstläge.

”Oroa dig inte för oss, vi har i alla fall bestämt oss för att gå ifrån dig, både barnen och jag säger hon.”

Då först föll han ihop och reste sig inte mer och i dödsannonsen stod:”Min kära älskade make har hastigt ryckts ifrån oss!” Stackars kvinna!