Dagen efter inträder självaste Lucia med sitt ljus i mörkret. Väl vald tidpunkt för ett terrordåd i Stockholm att mildras av påminnelsen om människors ondska. Lucia fick som vi vet ett bittert öde ca 300 år efter Kristus. Självmordsbomben blev just ett självmord, säkerligen för att en skyddsängel vakade över Stockholmarna i Kristus namn och gav islamisten en egen sprängspark.

Nu har vi bloggare och media sannerligen fått ett sprängstoft att behandla, spekulera och ha teorier om. Kommer det flera illdåd? Vad kommer muslimerna i Sverige vidta för åtgärder för att skydda oss? Vad gör SÄPO för att skydda oss? Ska islamafobin förstärkas? Ska nationalismen stegras?

Stadsministern och justitieministern anser att vi ska hålla huvudet kallt och det är inte svårt idag, det är bara att sticka ut huvudet utanför dörren. Stänger man dörren blir man åter varm av ilska över det som hänt. Jag är inte så naiv, så jag trodde, att det inte skulle hända, men då det händer blir jag arg för att det dumma tänkta händer. Jag tvår mina händer, jag anser inte att jag har någon skuld till varken Lars Vilks teckningar eller kriget i Afghanistan.

Vi värnar om demokrati, men borde nöja oss med att ha det här hemma, kanske människor trivs bäst med hur de har det i sina egna länder och den kultur som där gäller. Jag vill inte bli muslim, jag vill inte bli irakier eller någon annan nationalitet, så jag förstår dem som inte vill bli svenska. Men de som söker sig hit kan inte begära att vi ska ändra på oss för deras skull. Är det någon som ska ändra på sig så är det de som kommer hit. Ta skeden i vacker hand och seden, så att den passar oss. Vi har inte bett om det, vi har bara visat vår genorisitet och välkomnat er. Tacken vi väntar oss är att ni arbetar för vår välfärd och inte för destruktivitet, det finns tillräckligt med destruktiva svenskar innan ni kom hit. Visa er positivitet och bekämpa terror, som vi själva vill göra i vårt fina svenska land.