Rubrikens ord ekar i öronen på honom, som har is i magen efter att ha kommit över smuggelsprit i Norrköpings city. Han köpte det av en kvinna till 1/3 av systemprislistan. Snabbt tog han några rejäla klunkar i samma veva som han hörde på A-ekonomi att hans bank rasade med hela 17%. Spriten for rätt ner i kistan men iskuberna hostade han upp på mattan i vardagsrummet, då han reste sig för att plocka upp dem halkade han på en av iskuberna och slog i golvet. På vägen ned slog han huvudet i bordskanten, då han vaknade såg han bara ettor och nollor och tog det som ett gott omen. Ettor och nollor ligger ju till grund för programmen i det elektroniska systemet i datorerna, det måste betyda att det inte kan vara så allvarligt. En etta har litet värde och en nolla är ingenting, så va fan håller bankerna på med, de har ju så klart inte haft några pengar tidigare heller. Det är ju bara att blanda de där förbaskade ettorna och nollorna, så skapas det nya sifferpengar. Det är de pengarna, som har lånats ut tidigare, då kan de väl fortsätta med det. Varför ändra på det här, bara för amerikanerna är så sena att ändra på sina, så att de blir avslöjade.

Det började gunga i rummet och det ordentligt, han som hade tänkt gå till Palace och fortsätta festen och trotsa pessimisterna, som påstod att festen var slut. Han kan inte gå ut så länge det gungar så förbannat, det måste få lugna ner sig lite. Han tar en flygtur i sitt förvirrade tillstånd över stormfyllt vatten. Det är ingen båt som lämnar kaj i rådande storm utom en och annan med en idiotisk skeppare. Varför skulle han då göra det. Han är ingen idiot. Lugn, lugn sitt still i båten, visa sjömansskap, sa han till sig själv.

Dagen därpå kom han på att han skulle ha sålt aktierna igår innan de gick ned och köpt tillbaka dem idag på morgonen innan de steg.

Gå inte ut då det stormar, sitt still i båten tills det lugnar ner sig ekar och dunkar det i hans arma huvud. Ettor och nollor, visst fan har det betydelse, det gäller bara att sätta nollorna på rätt sida om ettan. Har inte bankfolket lärt sig det undrade han stillsamt då det slog honom att hela finanskrisen berodde på centralisering, bankerna går tillsammans, köper upp varandra och till sist går det inte att överblicka helheten. Den ene vet inte vad den andre gör. Tacka vet jag decentralisering, en liten bank, som har kontroll. Han undrar om Valdemarsviks sparbank har det?

Flygturen och madamen som sålde smuggelspriten.