Namnet är Julia!

Den 16 mars 2019 reste Mattias (Maires yngste son) och jag till Västerås och besåg flytetyget, Hon låg under vintertäckning, lite ruggigt ute så här års och kanske inte det bästa tillfället att besikta en båt. För att slippa att göra ytterligare en resa upp tog jag mod till mig och bestämde mig på stubben och kontraktet skrevs samma dag. Leveranstiden bestämdes till till 3 Maj och jag fick hjälp till frakten med 9000 kr. Frakten ordnade jag med ett företag i Västervik och allt fungerade väl med sjösättning.

Jag hade beställt en extra båtplats i Gertrudsvik den sommaren och Mattias mötte upp på plats och tog mot vid bryggan. Den båtplatsen behöll jag endast den sommaren för att ett antal måsar i området hade förkärlek för just mitt båtkapell. Jag torkade måsskit varje gång jag hade vägarna förbi och det blev ett dagligt göromål. jag märkte att andra båtar med svarta kapell inte hade samma attraktionskraft på dem.

Jag investerade i en ”Scare Gull” fågelskrämma och då blev det betydligt bättre. Den lyckan blev inte långvarig, efter 14 dagar var den försvunnen från båten. Varför den försvann vet jag inte, stulen eller bortblåst? Efter den hade försvunnit försvann även måsarna, så jag behövde inte investera i en ny. Kanske måsarnas aktivitet berodde på häckningstiden.

En av resorna på sommaren gick till Idö, där nedanstående foto över den vackra utsikten är tagen . Anne-Marie och jag åt lunch ur varsin trälåda med havets läckerheter. Jag tror den hette kort och gott ”Idö-låda”

Vy över hamnen, Julia ligger alldeles längst ut knappt synlig!

För närvarande pågår vårrustning inför årets båtsäsong. Byte av anod och bottenmålning återstår förutom att lägga in dynor i salong och sittbrunn. Avsikten är att det ska se ut som nedan i salongen.

Salong.

Efter detta inlägg kommer det endast bli ett och annat inlägg på mina 3 bloggar under sommaren. Kanske det i höst blir en fortsättning. Den som lever får se. Ett tack till mina läsare för visat intresse. Igår hade jag 355 läsare med genomsnittlig lästid på 5,5 minuter och det visar att de flesta läst ett avsnitt. God fortsättning på den annalkande sommaren!