Sabina har varit mycket fundersam sista tiden över allt ömkande om hur svårt alla människor har det världen över. Hon tycker att inget krävs av de regeringar, som leder krig i sina länder. Regeringschefer har tydligen det gemensamt att det är makt, som är det huvudsakliga och det får kosta vad det vill då det gäller människors rättigheter och tillgång till en skärva av vad respektive land skulle kunnat ge dem.
Människor får till följd av detta fly för att rädda livet och vem känner inte för att hjälpa då man blir ställd inför detta faktum.
Det finns en hake och den är, att man kan inte hjälpa fler än vad man har resurser till.
Sabina flyr inte sitt ansvar, hon flyr för att lämna plats till någon annan, hon flyr trots att hon möter en storm på Östersjön. Hon reste från Kapellskär i morse kl.09.00 och förväntas möta stor sjö. Den nya skepparen är en tuff estnisk sjöman och inget finns ännu om hans öde.
Jag saknar redan Sabina, men jag har bestämt mig att ersätta henne med Sunny, en elegant dam med fina linjer. Den kända designern Pelle Pettersson har skapat henne och gett henne namnet MAXI FENIX DINETTE. Hon ligger för nuvarande på Herstaberg i Norrköping och ska i Maj månad 2015 seglas ned till Västervik.

Adjö SABINA och sköt dig nu i det nya landet.
Välkommen Sunny, det blir en lång väntan till vårens sjösättning