Jag tycker inte om att kvinnor döljer sitt ansikte i niqab eller burka, inte heller att de klär sig färglöst i enbart svart eller grått. Det ger mig accosiationer till dysterhet, rent av ett sätt att göra hela sig själv en otjänst. Jag medger att jag har inte med det att göra, men det väcker funderingar och frågan:”Varför göra något bra till något så pinsamt fult? En kvinna som är det bästa för en mans liv.

Ser man på varifrån det här klädmodet kommer är det lättare att inse en och annan fördel, men fortfarande mest nackdelar. Svart och grått kanske har sin förklaring i att det motstår smuts och inte behöver tvättas så ofta. Vid avsaknad av vattentoaletter är klädseln kanske en nödvändighet vid uträttande av naturbehov, och då är det även förståeligt om kvinnan vill dölja sitt ansikte. Mannen har ofta också fotsid klädsel, men är vanligtvis fräckare och skäms inte för att göra sitt behov med ett flin.

Men en muslimsk kvinna i Sverige har samma tillgång till WC, som en kristen, då borde det gå bra att göra sitt naturbehov utan niqab eller burka bakom en stängd dörr.

När sommaren kommer och hon blir erbjuden en seglats är det lämpligt att bättra på D-vitaminkvoten, så att hon inte bryter ben i halkan nästkommande vinter. Allt talar för att anpassa klädseln till väderleken. Spåren i snön är avslöjande om hon gör som i sitt kära hemland. Dagens fråga:”Varför användes ordet SKITBRA, så ofta i Sverige?”

”Det skiter jag i, jag är inte härifrån och gör som jag vill, jag lever i ett fritt land. Jag söker jobb som lärare i den svenska skolan och det för barnens bästa. Barnen är vår framtid och de får inte skämmas bort. Mig skrämmer ni inte, för jag kan inte göra i byxorna, det är skitkul utan byxor.”