Den här bilden beskuren är den som min blogg visar som sitt ansikte. Den har en gång tillkommit på lek. Vi har de flesta av oss bråttom med våra sysslor och tröttar ut oss i vår effektivitet även om den nu bromsats in av hela världens fasa av ett virus som vi varken hör eller ser. Ett virus som blivit på allas läppar och kommer vara i en osäker framtid. Tid för lek i eländet!

Bilden kunde vara ett nytt vackert muterat virus, men det är den inte. Bilden står för en upp och nedvänd Kanadensare med alla prylar huller om buller efter bärgning. Inte en pryl har hamnat rätt, paddlarna med hål i dök upp som en idé efter sedan jag fått en sked i present med ett hål i och jag frågade: ”Vad är meningen med detta?” Givaren svarade: ”Du kan behålla den eller ge den vidare till någon som äter för fort, någon som kastar i sig maten.”

Min första tanke var att då kan den inte vara rätt present till mig eftersom jag äter så långsamt och alltid sitter kvar och tuggar sedan alla andra har tuggat färdigt. Jag lade ner den i en låda och hittade den igen efter många år då jag sökte ett bestick för att inmundiga en soppa. Hålet var så stort i skeden att den var oanvändbar, så den lades tillbaka i presentkartongen. Den ser helt ny ut fortfarande, en julklapp är således redan klar.

Tillbaka till paddlarna en helt galen idé, den kan bara användas då man inte vill komma någonstans och sådana paddlande människor finns inte. Bilden får ändå representera de av oss som tycker om att göra onyttiga ting. Jag menar sådant som roar oss, men inte är till mycket nytta i övrigt men görs just för att det är roligt. Det är ett utmärkt sätt att utnyttja dötid och det är ju det vi har i dessa Corona tider.