En stor grabb med kraftig labb/ något kvick i huvudet, hjärtat kluvet/ i en vänster och höger kammare/ och ett pumpslag som en hammare.

Mod i barm, het och varm/ med spänst i benen äntrar han scenen/ Med stålgrå blick, han stirrar hätskt/ han lyser upp och vinkar till sin släkt.

En kort nick mot ringside till en bekant/ en blick mot andra hörnet/ där sitter tufft den kanaljen/ mot den han skall föra den här bataljen.

Domaren kallar boxarna till ringens mitt/ några ord innan kämparna får göra sitt/ sekonderna lämnar ringen/ Nu gäller det att fightas som män.

Boxarna dansar runt i ringen/ En vänster höger sitter kvickt i bingen/ ett stönande, stämbanden rosslar/ en fighter går ned på knä.

En hojtar, vad är det för en vekling/ p´ån så han blör, domaren räknar, ingen hör/ Killlen på knä har fått tag i repen/ segar sig upp och vacklar, som en skadad tupp.

Nu hörs domarens röst ljuda åtta/ samtidigt ger han klart för fight/ Boxarna går i clinch/ domaren bryter, somliga ryter.

Killen som var nere är något dimmig/ en rak höger gör honom simmig/ några vänster-högerkrokar/ och han åter i canvansen snokar.

Publiken jublar, det riktigt sjuder/ en röst ljuder, vad är det för en spjuver/ En annan säger, vilken blunder/ i sådana här stunder.

Matchen är över, domaren höjer näven/ Det är klart vem som har gjort klöver/ Det är grabben med den stora labben/ som lämnar ringen som en kung.

Den slagne kvicknar till och ser/ att hans supporters ej längre ler/ Nyss uppburen av hopp och självtillit/ lämnar han spelen som en usel skit.