Hej, jag har kommit hit från Sydpolen, söder om 40-e breddgraden. Jag har flyttat för att det var pinsamt blåsigt på sista tiden. Kylan var OK och gått om käk var det, nackdelen är att jag lade på hullet så förtvivlat. Jag hörde om att Sverige var ett bra land med öppna gränser för dem, som vill komma dit och arbeta. Någon viskade att landet var så rikt, så dom som inte ville arbeta även kunde komma.
Det var en expedition hos oss, som legat infrusen och jag blev kompis med skepparen, ja han bär en del av skulden till att jag ser ut som jag gör. På fartyget, som var ett samhälle med personal från många länder var stämningen god och forskarna var intressanta ha att göra med. Fartyget kom loss och gav sig iväg, jag vaknade först efter ett dygn då temperaturen började bli besvärlig. Lite väl sent att hoppa av kröp jag ner i det svala kölsvinet där maskinisten hittade mig och hade vänligheten att placera mig i kockens kylrum. kocken var en vänlig själ och matade mig med fisk hela resan. Ja, utan motion, så ser ni resultatet.
Jag sökte asyl direkt, men ack vad jag fick vänta. Migrationsverket var överhopade av arbete och de sände mig till ett boende på ishotellet i Luleå. Jag var den 89000-e i år. De betalade en ansenlig summa per natt, men det var tydligen inget problem, här fanns pengar. Nu har jag varit här i 2 år och ännu inte fått permanent arbetstillstånd trots att jag nu är tvåspråkig. Det är lätt att lära sig svenska häruppe, folket är fåordiga. De tycker att jag tjattrar för mycket och jag förstår dem. När jag sa att jag var Pingvin, sa de, glöm det nu är du svensk. Jag tyckte inte om det utan sa:”Att då är jag Pingvinsvensk.” Aldrig i livet du är svensk, sedan fortsatte de att övertyga mig om, att kommer det en irakier hit så är han svensk, kommer det en från Libanon, så är han svensk o.s.v.
Jag fattar ingenting, jag är Pingvin och det med basta, jag är inte svensk. Akta dig sa de, det här är allvarligt, det är diskrimenerande om du säger att du inte är svensk. Du kan bli åtalad för hets mot folkgrupp.
Nu har jag fått avslag och får fri resa med flyg till Sydpolen, det tackar jag för, men det var en ny erfarenhet att vara svensk för en tid, men tacka sjutton för att jag trivs bättre som pingvin.