Fuglesang

Maud Olfsson har trampat Fuglesang, vår omhuldade, globalt erkände rymdfarare på tårna. Hon deltog inte i ett seminarium avsett för att stödja fortsatt rymdarbete och satsningar på ytterligare resor i rymden och möjligheter, för att just Fuglesang skulle ges en chans för ytterligare rymdpromenader. Det är klart att han är besviken, som satsat hela sin utbildning och sitt yrkesliv, att som astrounat se vårt klot från universums perspektiv. Klart är också att Maud Olofsson har för oss skattebetalare viktigare beslut att ta i dessa tider, och att avstå närvaro under sådana förhållanden hedrar henne. Rymden i all ära, men låt oss ha fötterna på jorden under rådande kris. Rymdforskningen är inget annat än stormakternas makttävlan. Världens befolkning skulle ha det gott om dessa pengar investerats för människans bästa. Att en del människor kan inbilla sig att jordens befolkning ska erhålla en reträttplats i rymden är lika dumt som det är sagt. Det råder tyngdlöshet i rymden, det krävs rymddräkter för att kunna överleva och vi är 7 miljarder människor på vår jord. Inte ens universums ADAM OCH EVA skulle kunna få ättlingar däruppe, som skulle vara livskraftiga för fortlevnad i en ny generation. Det enda är om rymdforskningen skulle finna en ny planet med jordens livsbetingelser vilket inte de ännu har lyckats med.

Volvo SAAB

Jag vill hedra henne för hennes motståndskraft till alla lobbyister, som vill att hon ska hålla Volvo och SAAB under axlarna och lyfta dem tillfälligt ett snäpp i den kris de befinner sig i. Det borde varje lobbyist själv inse, att det är ett riskabelt steg, riskablare än att köpa aktier på svenska börsföretag i andra brancher. Statligt ägande skall inte vara en ledstjärna i svensk politik. Den som tycker det ska vända sig till Lars Ohly och vänsterpartiet. Mona Sahlin har åter visat att hon talar innan hon vet, att ta pengar ur AP-fonden är enligt TV-nyheterna olagligt. Det enda försvaret är, att det finns så mycket lagar, så ingen kan känna till dem alla, men allt går att kontrollera, som små grodor som hoppar ur politikers mun. Hon har ingen lätt sits för närvarande och bleve hon Statsminister är jag övertygad, då om aldrig förr kommer det att krisa i svensk ekonomi. En annan sakkunnig, som vet bäst är LO:s Vanja Lundby Lundin. hon påstår att övriga EU-länder, som har bilindustri i kris ger statligt stöd till de sina och menar att de har större erfarenhet och kunskap på området. Min utsaga i det fallet är att de bilföretagen har ett annat bilsortiment, som i närtid ligger mer i linje med vad folk kommer att efterfråga när krisen släpper. Den stora massan köper billiga, bränslesnåla bilar. Här ligger både Volvo och SAAB år efter. Därför gör Maud rätt i att Volvo och SAAB ska äska pengar till utveckling av bränslesnåla miljövänliga bilar ur EU:S kassakista. Det är deras möjlighet till överlevnad. GRATTIS MAUD till ditt beslut i den här frågan.

Kärnkraft

Även här har Maud Olofsson visat kompromissvilja och klargjorde för någon vecka sedan att hon var införstådd med att Sverige är beroende av kärnkraft för lång tid framöver. Låt oss som kämpar för alternativa miljövänliga bränslen göra det på vår kant och låt dem som vill ha kärnkraft göra det på sin, svårare behöver det inte vara, sa hon.

Det är nog vad näringslivet har velat höra för länge sedan och får de klartecken om hur den framtida energipolitiken kommer att vara, då kan vi säkerligen se en större investeringsvilja i vår basindustri, stålverk och pappersindustri och av dem beroende förädlingsindustrier. Fredrik Lundberg och Holmen i Norrköping är redan på gång med investeringar i en papperslinje och långt framskriden planering av ett timmersågverk. Sådana positiva besked är vad som just behövs i dessa kristider.Blog Image

Grattis Maud Olofsson, blomman ger jag till dig, men min fru får den för jag tror inte att du som politiker har tid att byta vatten på dem.