Musarm har nog de flesta datoranvändare kännedom om. Jag råkade ut för åkomman vid flitigt bruk av datorn i mitt arbete, i samband med auto-cad ritande. Smärtan satte in strax ovanför armbågen på överarmen. Den kändes vid varje rörelse. Eftersom vi hade en företagsläkare besökte jag honom och han föreslog en cortison spruta i muskeln och varnade för att det kommer att göra ”jävligt” ont. Jag kände inte ett dyft, men höll inne med det. Sprutan hjälpte heller ingenting, smärtan var densamma. Vid ett tillfälle gick en sjukgymnast omkring och kontrollerade våra arbetsställningar och när hon fick se mig, sa hon direkt. Ni sitter på tok fel, hela er placering framför bildskärmen kommer att ge er problem med både syn och nacke. Hon rättade till avståndet till datorn, hon klargjorde att tangentbord och mus skulle vara på samma nivå och hon ordinerade särskilda glasögon anpassade för rätt synskärpa vid valt avstånd. Efter 3 veckor och den nya arbetsställningen försvann musarmen. Ja, armen fanns kvar, men smärtan var borta. Hurra för den sjukgymnasten.

Jag satt i köket i vårt fritidshus och såg en mus på verandan, den kutade omkring på en bänk där vi hade en del grönsaker placerade. den där måste jag bli av med, så jag fixade till en ostbit och gillrade en musfälla. Jag satt och läste tidningen vid köksbordet och hörde hur det smällde till. Bra nu åkte den dit var min första tanke. Jag tittade ut och såg att musfällan låg på golvet och osten var borta och också musen.

Jag gillrade fällan med en ny ostbit och satte ut den på bänken. Nu bestämde jag mig för att invänta musen. Jag var på väg att ge upp efter en gäspning, då jag fick se musen komma trippande fram till fällan. Den petade till fällan med nosen, så att den ramlade ned på golvet och slog igen. Musen klättrade ned, plockade upp osten och sprang iväg ur min åsyn.

Jag har hört talas om möss och råttors läraktighet och slutledningsförmåga och tvivlat, men nu blev jag överbevisad. Vid ett besök på systembolaget fick jag se ett dessertvin med namnet Muscatell, jag kom att tänka på musen, köpte vinet och senare en ost, bjöd frugan på vin och ost samtidigt som jag visade henne nedanstående kritteckning, och sen skålade vi för musen.Blog Image