Tecknat 2017-01-15

Minnen i en tillbakablick på Mor och Far och deras karaktäristiska mest framträdande drag!

Far han sjöng: ”I lite vise jag vill yste ur mig, den handlar om Skråköpings Järnväg. ”Mor hon sa: ”Det ska jag bara säga dig!” Han var lättsam och hon bestämd. Tillsammans gjorde de livet rikt. Ingen klagan, ingen jämmer, de levde av kärlek och gemensamt slit. Ett litet gräl, något tjat, det fanns förvisso med, då pengarna tröt och ungarna tjöt, men i stort förflöt deras tid i ömsesidigt nit för barnens bästa visavi.

Far han sjöng: ” Jag drömde jag att jag på en obligation vann minst en halv miljon. Mor hon sa: ”Det blir som det blir!” Far han vann, men aldrig så mycket och mor fick rätt, det blev som det blev. De gick sida vid sida, de var gifta, de var stolta och rika på sitt sätt, och bära huvudet högt, det var ett arv från mors släkt.

Far han sjöng: ”Inte vet jag vad han gjorde hela natten, men klockan fyra fram på morgonen satt han kvar. Mor hon sa: ”Den som lever får se!” Det var lördag, de löste korsord tillsammans, far var klipparen, och mor fyllde i då han körde fast. Timmarna gick, det var tyst och fridfullt, kaffepannan sattes på, det var trivsel, korsordet var löst och sändes in. Frampå småtimmarna droppade tonåringarna in. Det var en, det var två, det var tre, det var fyra och äntligen fem, så då hade då slutligen alla kommit hem. Fem små tjurar hade ränt draget upp och ned, raggat en och annan brud, men nu var det lugnt. Mor och far gick till sängs och somnade. Det blev söndag.

Far han sjöng: ” Ett, Två, Tre, Fyra Femton och flickan hon var skön, hon var skön, hon var skön!” Mor hon sa: ”Spela inte upp ungarna!”

Detta är nedtecknat från ett handskrivet papper, som jag inte vet när jag skrev, men tyckte det var roligt att digitalisera! Draget var smeknamnet på Drottninggatan i Norrköping och tiden, som minns tidigt 1950-talet.