Maire och jag var och tittade på Fenix i november 2014. Hon låg på Karlsro varv i Norrköping. vi blev båda förtjusta i båten och jag skrev kontrakt på Fenixen de 19 December samma år. Vi beslöt att vi skulle hämta henne i mitten på maj 2015 och att hon då skulle vara vårutrustad, sjösatt och leveransklar.

Jag var uppe några gånger under våren och installerade VHF-antenn, radio och solcellspanel, det var de saker, som behövdes för resan till Västervik.

Den 12 December 2014 sålde jag den trailerbara segelbåten GEM 550 till en Estländare, som kom och hämtade den i Västervik och tog den till Estland via färjan i Norrtälje.

I februari 2015 blev Maire sjuk och kunde inte vara med på seglatsen till Västervik. Seglatsen till Västervik försenades och jag seglade ner henne den 15 juni. Resan utfördes på 3 dagar, en övernattning i Arkösund och en i Fyrudden.

Interiör i salongen.

Nu hade jag en segelbåt i Västervik, som Maire aldrig fick möjlighet att vara med i, vilket var avsikten med köpet. Jag behöll båten till våren 2019, då jag sålde den till en Dansk, som seglade hem henne till Köpenhamn.