Lik i garderoben har nog de flesta människor. Det låter förskräckligt, hur kan det påstås något sådant,- därför att inget är sig likt. Lik har i det här fallet betydelsen tomflaskor. Det är vanligt att journalister frågar nyblivna ministrar om de har några lik i garderoben, oftast svarar de att de inte känner till några. Efter några dagar uppdagas det att de har det, därefter kommer det fram, att liket de har är, att de har anlitat svart arbetskraft och inte tomflaskor. Det kan inte vara något lik att ha svart arbetskraft i vårt mångkulturella samhälle. Det finns inga levande lik. Ett lik betyder att någon har dött, det är liksom oförsvarligt att använda en svart person så respektlöst. Han kan inte rå för sin hudfärg, den har någon annan bestämt. En person kan vara likvid, den kan också begäras i likvidation och få motiv till att likvidera någon. Denna någon blir då ett lik. Blir han varse att någon sett honom likvidera någon, blir han tvungen att likvidera denne också för att inte direkt bli avslöjad. Nu står han plötsligt med lik vid lik. Ingen kan vara likgiltig efter ett sådant dåd liksom.

Kriminalarna har idag ett förträffligt hjälpmedel i DNA-analyser och har mördaren inte varit tillräckligt försiktig då han likviderade sina offer, så är förutsättningarna för att han ska åtalas och dömas för likvidation stor.

En man som låg på dödsbädden, vände sig till sin son och sa:” Du är lik mig, men kom ihåg att ingenting är sig likt längre och möter du någon som är lik mig efter min död, så är det inte jag, för jag är då ett lik.”-Det har du rätt i Far, det ska jag lägga på minnet, vila nu i frid far, likt mor gör, ni träffas snart på andra sidan liksom. Innan far far undrar jag om far har tänkt på att om lik = död, då är olik= levande?- Käre son, tänk inte på det ,det är inte likt dig. Men du får inte glömma gravölet till likvakan!Blog Image