Tänk ändå vilket ståhej om vår kung, alla kan få sitt lystmäte, republikanerna har fått vind i seglen och rojalisterna kämpar vacklande på bara knäna. Här sitter jag och tror mig få stoft att skriva om. Jag läser inte kvällstidningar, jag får min information från TV-nyheterna och såg några bilder på en intervju med kungen. Jag tillhör dem som tyckte att kungen klarade sig bra då nyheten om boken ”Den motvillige monarken” presenterades och kungen vände blad så att säga.
Det fanns andra, som tyckte att det räckte inte till, här måste rotas mer, det kan bli tidernas skandal. Oh, så roligt!
Äntligen ska en kriminell rackare visa bilderna, är de något att tro på att en tvivelaktig person helt plötsligt är trovärdigare än kungen? Ja i Sverige är det så, här sker rättvisa efter de kriminellas villkor, de har att ljuga och neka till allt tills något annat kan bevisas, därefter blir det frigång i brist på bevis.
Vad jag förstår, så har kungen i värsta fall varit på nattklubb och sett nakna människor i live show. Varför skulle han inte likväl som jag få göra det? Ingen hänger ut mig för det i media. Det finge de gärna göra, det tillhör en mänsklig rättighet att vistas på krog i den sena timmen.
Värre vore om han varit delaktig och utövat sin amorösa förmåga på scenen, då hade det varit något att skriva om och förfasas över.
Kungen har en drottning, döttrar och son. Varför dra fram gamla tvivelaktiga bedrifter och sätta hela familjen i gungning? Vet hut känslokalla drifters, hur har ni det själva i era garderober, tala om vilka perfekta människor ni är, fria från allt vad snedsteg heter.
Jag kan däremot förstå hur en gruvarbetare kan känna inför kunglig glans och bjuder här på en dikt:

Leve konungen och hans hov
de lyser av välståndets lov
de är födda att skolas till glans
att vistas på baler med dans.
Att vara konung jag ödmjukt ber
låt mig fira all den prakt jag ser.
Jag fattige sate i gruvans schakt,
jag stampar av glädje i takt.

Narren, ett kungligt nöje. Du som har frihet, njut av den och avundas inte kungen, han är surrad vid sitt arv.