Visa att du är en Viking, ta strid mot det kontantlösa samhället, låt inte bankerna ta makten över det här beslutet, det är kunderna som skall avgöra möjligheten att på bank sätta in och ta ut pengar. På bankomaten kan du enbart ta ut pengar inte sätta in.
Hur skall du som kund, som erhåller en gåva på några tusenlappar kunna sätta in dessa på ditt konto om inte banken tar mot kontanter?
I Söderköping har samtliga banker beslutat att de till hösten inte hanterar kontanter på sina kontor. Sprids detta så har bankerna tagit makten och styrt över handeln till enbart digitala pengar. Sifferbelopp som överförs mellan konton digitalt.
Regeringen har beslutat om nya sedlar med förslag om kändisnunor på sedlarna. Hur går det ihop med kontantlöst samhälle? Vad tjänar det till med uttagsautomater för kontanter i ett kontantlöst samhälle? Sätt krav på bankerna att de är skyldiga att hantera kontanter!
Kära bankfolk, tänk om, ta inte bort nöjet att bläddra och hantera pengar i handen, även om inte den nya generationen förstår vad de går miste om, så tar ni från dem en känsla för pengar, som är svår att ersätta i andra system.
Det har också visat sig att ansvaret för pengar och dess värde har reducerats i den digitala världen.
Hur skall torghandel, övriga marknader och loppis klara sig utan kontanter?
Jag tror bankfolket i Söderköping gör sig en otjänst. Varför tar kontanterna slut i bankomaterna? Bara det visar att folk vill handla med kontanter.
Glöm det kontantlösa samhället, det är alltid bra med ett alternativ till digital handel, t.ex om du vill göra upp en privat affär vid strömavbrott.