Redovisar ett genmäle till Lelle Karlssons artikel den 8/2 i NT, där han vill ”Damma av folkkampanjen mot kärnkraft….” Mitt genmäle kommer inte att publiceras, debattredaktören har skrivit och talat om att en annan debattör får plats i dagens NT och då jag läst den förstår jag honom helt ut. Kärnkraftsdebatt är ett kärt ämne och många skriver och vill bli publicerade, men många andra samhällsfrågor måste också få en plats. Jag redovisar enl. tidigare löfte mitt inlägg i frågan nedan.

För dem som vill få en inblick i vad som skrivs i debatten i ämnet rekommenderar jag att gå in på www.bloggsok.se och söka på ämnet kärnkraftsdebatt. Här kan man söka på de flesta ämnen, som det skrivs om i bloggvärlden. Låt gärna dina kommentarer publiceras för att hålla debatten igång i de ämnen du är intressrad av. Det är näst otroligt hur mycket det skrivs på alla hörn i Sverige.

En inloppskanal till vattenturbin i Sonstorps Bruk. Fotot taget den 2 Februari 2010. Mycket av överfallsvattnet fryser till och skapar en kompakt isvägg utanför rännan. Vattnet måste hela tiden strömma, annars skulle vattnet frysa till och elleveransen upphöra. Vid vinter i Sverige behövs kärnkraften för basindustri och hushåll. Alla typer av kraftslag drabbas av stillestånd och översynsperioder och ofta då de bäst behövs. Det är lagen om alltings jävlighet, som spökar, då är det bra att vara väl rustad med en överkapacitet på elsidan. I denna vinter har ibland elpriserna rakat i höjden, som mest till 14 kr/kWh mot ett normalpris på 0,5 kr/kWh. Vid dessa tillfällen har det inte varit lönsamt för pappersbruken att producera. Det är inte meningen att basindustrin ska fungera som en regulator för lägre elpris. Politikerna måste seriöst sköta energipolitiken, så att liknande situationer inte upprepas d.v.s. sluta drömma om att enbart Förnyelsebar energi ska räcka för att täcka vårt behov av elenergi. Kärnkraften behövs ännu i många år och vill du känna dig säker på att så ska bli, då ska du rösta på Alliansen, för de har den mest realistiska synen i energifrågan.