Det var väl roligt hurra etc….Hur många som stämmer in i kören är svårt att sia om, men efter en mild, smutsig period blir det åter vackert på landsbygden. Jag saknar bara en dräng att skicka ut och skotta, men det blir som det brukar, jag får vara dräng själv, om jag så vill eller inte. Det är bara gå ut och pulsa i snön och plocka fram skyffeln.

”Men var i helvete tog den vägen?”Jag hade den framme och nu har den dragit norrut kan tänka. Det ska vara ont om gratisskyfflar. En inre röst säger: ”Dra åt skogen!” Då gör väl det, men det är tungt före, så jag får nog gå hem efter snöskorna.

Jag hör ett jävla oväsen bakom mig, det måste vara spritleveransen, scootern som förser landsbygden med äkta ”Norrlandsauqvavit”.

Trót om ni vill, jag lura till mig scootern mot snöskorna, scooterkillen var samlare på gamla genuina redskap. Dessutom kunde han inte bära all spriten, så den ligger kvar i scootern. Jag kör direkt hem med den dyra varan, nu tror jag det blir en lätt match att byta några flaskor mot en annan snöskyffel. Hittar jag sen min, då har jag två och då kan jag bjuda in en dräng. Allt löser sig till sist och ibland, som man inte alls har tänkt sig.