Det behöver man aldrig fråga för det händer nytt hela tiden. Allt för mycket, så det blir svårt att hänga med. Behöver man hänga med? Det är bra om man lär sig gallra i mediaflödet. Fiskar man med nät väljer man nätmaskor i sådan storlek så man slipper skräpfisken och enbart får de stora fiskarna.

Hur lär man sig att filtrera på nätet? Det man inte kan svarar Google på bara man frågar. Det blir mycket att läsa och ibland får man frågan tillbaka: ”Var detta till nytta Ja, eller nej? Svarar du Ja, ingen följdfråga, svarar man nej, på vilket sätt kan vi förbättra oss? Inte vet jag, hade jag vetat skulle jag inte fråga.

Chatta med oss säger en del websidor, Oskar har kommit in i rummet: ”Vad kan jag hjälpa till med?” Jag söker mitt paket, som inte har levererats? Jag förstår inte frågan, skriv kortare! Paket. Försök med ett annat ord! Goddag Yxskaft! Har du något artikelnummer? Nej! Oskar har lämnat rummet skrivs det. Jag också har lämnat rummet, jag såg aldrig Oskar. Nästa gång kanske det kommer någon, kanske Lisa, hon kanske vet, det gäller att inte ge upp, tiden går, jag tittat på klockan. jag får ta det imorgon.

Jaha, så var det med det 100% filtrering. Det var ju effektivt, allt för effektivt. Nästa dag, Lisa: ”Vad kan jag hjälpa till med?” Jag har inte fått mitt paket. Har du ett kollinummer? Det är det jag inte har fått. Vänta jag är ny här, jag måste fråga en kollega. Veronica i rummet: ”Vad heter ni?Lennart Andersson. Vi har inget paket till Lennart Andersson. Jag har uppgift om att det sändes från Japan 9/11 med jetflyg. Veronica har lämnat rummet. Jag också lämnade rummet. Antagligen blåst och min hund undrar vad jag sysslar med och det gör jag också. Näthandeln ökar lavinartat, oftast fungerar det, men ibland stöter man på blufföretag! I detta fall var det ett företag som sålde hundselar, de svarar på e-mejl är artiga vid varje kontakt, men någon vara levereras inte. Kunden har alltid rätt sägs det, det var längesen, det har ändrats av vissa suspekta företag på nätet, det gäller att filtrera före köp. Det har i varje fall jag börjat inse. Det tog tid godtrogen som man är och hjärntvättad i svenska företags ärlighet. Det är andra tider nu! Vakna! Ett tips: ”Blir du lurad i en dålig affär, så ska du sälja vidare till någon som är dummare än dig själv!”