En tokig skapelse, två till synes helt obekanta figurer sammansvetsade till ett par. Gubbens huvud och puckel bildar kvinnans byst. Hon traskar ivrigt på för shopping, medan han ofrivilligt hänger med för husfridens skull och även för att hålla koll på vad käringen köper. Gubben är snål och käringen generös. Känns det igen? Gubbar är bara snåla när käringarna ska handla, inte när de själva ska unna sig något, då får det kosta hur mycket som helst. Käringen begriper inte varför gubben är så snål, så hon klagar högljutt över hans bristande köplust till dagens förnödenheter. Gubben tänker bara på den dyra bilen eller den där fina båten, som han gärna vill köpa och det kommer inte att bli verklighet om käringen får ödsla pengar på kjolar, klänningar, jackor och kappor. Gubben själv har inte köpt en kostym på 20 år och på varje födelsedagsfoto hänger samma kläder på.

Bilen byter han däremot vart 3:e år, det är status och helst skall det vara ett känt märke, så han får god service på verkstaden, för genom bilen förstår de, att det är en man av betydelse, som kan hålla sig med så dyr bil.

Käringen är i sig självt inte missnöjd med bilen för den höjer även hennes status en aning, men inte till grad utan att hon kunde nöja sig med något billigare, så att hon hade råd att shoppa mer kläder, för hon vill ha en ny blåsa till varje fest. Det är viktigt bland käringarna att få synas i något nytt, det uppmärksammas och sätter fart på diskussionerna.

Den som tycker det är trevligare med herrn och frun ska givetvis byta ut Gubben och Käringen i stycket till det.