I förra inlägget skrev jag om denna bok och min oro över dess omoraliska innehåll. Nu har jag läst 85 sidor av 118 och upplever boken vara tragikomisk.

I boken förekommer en redare från Spanien vid namn José Marinade och en slaktare Totte, som inleder ett samarbete. Båda dessa herrar är i intimt samarbete med entreprenören Amanda Bockskog. Visserligen är boken omoralisk och rå, men skriven på ett humoristiskt sätt.

När jag skrev den minns jag att jag satt och skrattade mig genom kapitlen och skrivandet gick snabbt, i runda svängar på en månad. Nu när jag läser den tio år senare, har jag inte alls samma reaktion, och ser själv med spänning fram mot vad de resterande sidorna har att ge.

Jag skrev den på den här bloggen, så några av mina vänner tog del av den. Efter sedan jag publicerat boken, raderade jag bort den från bloggen, dels för skammen och dels för att den kunde ju inte presenteras gratis samtidigt som den låg ute till försäljning!

Nu känner jag inte minsta skam för den längre, när jag jämför hur skamlöst utbudet är i Sveriges Television där runda ord svordomar skriks ut direkt i våra vardagsrum i allehanda sorters program. I gratisbordellen förekommer inte runda ord, men innehållet är inte könlöst. Naturlig känslosamhet och sexualitet förekommer.

Polischefen, Schakalen, Landshövdingen, Kommunalrådet, Gynekologen och inblandad Jurist är gestaltade på ett originellt och skrattretande sätt enligt utsago från några läsare, som hört av sig.

I Polischefens huvud, en bild i boken.