Jag har en bok, som heter GLAD KONST författad av Sten Möllerström, tryck och bindning Smeets offset, Wert, Holland. Första upplagan 1975. Bokförlaget Bra Böcker AB, 26300 Höganäs, Sweden. Bokhandelsupplagan distribuerades av Bokförlaget Trevi. ISBN 91 7160 149x.

Denna bok tar jag upp, därför att den berett mig så mycket glädje under många år. Jag citerar några rader i författarens förord:

”Ta det som en hälsning, inte som en programförklaring. Det finns tusen och åter tusen definitioner på vad som är konst. Jag har stött på en hel av dem, när jag samlat ihop materialet till den här boken. Men jag ska bara citera vad Döderhultaren säger i ämnet:”Det finns saker, som man ser eller gör eller känner, men inte talar om. Jag skulle vilja räkna konsten dit.” Slut citat.

Boken innehåller ett hundra konstnärers verk, där författaren visar verket och ger en beskrivning på konstnärens livshistoria förkortad på en textsida.

Boken är en raritet och jag gratulerar alla innehavare till denna dyrgrip. Den har verkligen givit valuta för varje krona. Jag köpte den på en Bokrea för mycket länge sedan. Reapriset var 200 kr.

Om någon vet något om denna bok och dagens värde, hör gärna av Er.

I ämnet glad och spontan konst finns även de tryckta i offset, framställda på www.vulkan.se böckerna Fritz Lennarts Konst ISBN 978-91-633-5362-8 och Fritz Lennarts Konst 2, ansvarig utgivare: Fritz Lennart Andersson. Dessa böcker kan köpas i nätbokhandeln hos Adlibris och Bokus. Sök på Boktitel, författare eller ISBN-nummer!