Fulingen är inte den fulaste bild jag har skapat. Det säger något om hur jävligt det kan bli när kritan får rumstera som den vill utan krav på exakthet och kunskap. Tillät man sig inte att göra en så förskräcklig bild, så finge heller ingen annan se den. Det tycker jag vore synd.

När den här bilden gjordes var jag en aning ilsk, för jag ville misshandla papperet, en del kritor bröts, när jag tryckte för hårt och jag minns att jag jämförde det här klottret med de nidbilder, som klottrare gör på affischer uppsatta under valtider, politiker förses med mustascher och glasögon. Allt för att förfula dem och göra dem till skojare, med undermeningen, att de inte är att lita på. Tilltaget är inte försvarbart, men det som sker det sker då människor är missnöjda med förhållanden i politiken. Den här fulingen är rent ut sagt äcklig, han ser både smutsig och opålitlig ut, och det skulle inte förvåna mig om han nyligen gjort en ojust affär, som gett honom själv en hacka. Jag kan tänka mig att han sålt en arsenikdrogad häst, som genast vid hemkomsten till den nya ägaren har fallit ihop och visat sig slutkörd och till föga nytta. I en modernare version har han sålt en skrotbil med manipulerade körmilsdata,vilket också är ett bedrägeri.

Stackars den naiva, blåögda människa, som råkat ut för fulingen, han har säkert mycket mörkt bakom sig som inte tål dagsljus, spritlangning och droger är inte främmande för honom och det är inte utan att jag vill visa ett varningens finger om ni av en händelse stöter på honom. Nu är risken inte så stor eftersom fulingen endast finns på papper, men idag kan allt hända, så se upp.