Som så många andra var vi bortskämda med dubbelt boende. Många gånger då vi läste om bostadsbristen slog det oss, hur kan det komma sig att en del människor kan ha två boenden, medan andra lever för dagen, ur hand i mun . Fritidshuset byggdes av mig och en barndomskamrat på sommaren och hösten år 1969.

En del hade så de kunde göra både ock, och en del lyckades inte med detta beroende på en stor barnaskara. Föredrar man att leva ur hand i mun och att hålla fest varje gång det blir några kronor över, så förblir man fattig. Friska människor i Sverige behöver inte vara fattiga innan den nuvarande pågående krisen..

Att äga ett fritidshus är inget latmansgöra, ett hus skall underhållas och en tomt skall vårdas. Det är viktigt för andra boende i en samhällsförening. Områdets rykte skall vara gott, så att medlemmarna i föreningen vid behov kan sälja sitt fritidshus utan förlust.

Huset skall även tillses under vintern. En del vintrar i skärgården kan en snökanon dränka huset i snö och taket behöva skottas.

Observera snön på altanen, snön ligger i linje med räckets höjd.

Då var det skönt att elda på i den öppna spisen och värma upp huset medan man själv värmde upp sig med snöskottning utomhus och sedan kunde gå in i stugvärmen på en kopp fika.

Spisen väntar på fyrsättning.
På sommaren var det skönt.

Tomten var 2350 kvm stor, bestående av åker och ängsmark. och omvandlades till gräsmatta, som underhölls med en Stiga åkgräsklippare. Klipptid ca 2 timmar de flesta helger. Nu är allt enbart ett minne blott! Fritidshuset såldes till midsommaren år 2012. Innehavet varade 43 år.