Det är mycket positivt att franska folket reagerar starkt mot det grymma våldet på en lärare som utförts av en terrorist. Tänka sig att det finns så hänsynslösa människor som är i stånd till att skilja huvudet från kroppen på en levande människa. Det finns inte ord för detta avskyvärda brott. Frankrike liksom Sverige har varit allt för godtrogna vid mottagandet av nödlidande människor. Det är försent, men ändå lovvärt att man nu skärper kontrollen och sätter in resurser för att bekämpa de terroristceller som har etablerat sig i Frankrike.

Om ett liknande dåd skulle inträffa i Sverige misstänker jag reaktionen skulle bli ganska svag. Antagligen förlåtande rubriker och ömkande ord och frågan: ”Vad har den stackars förövaren råkat ut för i sin barndom som föranlåter denne att slakta en medmänniska?” Kanske denne har arbetat som halalslaktare om nu det skulle vara en förmildrande omständighet?” Endast i vårt land föres ett sådant resonemang.

Hela myndighetssverige och speciellt migrationsverket, polisen, skatteverket, socialtjänsten och försäkringskassan ska snabbast möjligt implementera de synpunkter som framkom i riksdagsdebatten om de kriminella gängen häromdagen. Alla partier var eniga om kraftfulla åtgärder. Det är bråttom, vänta inte tills huvuden börjar rulla även här. En utmärkt idé som framhölls är att följa pengarna. Det är hög tid!

Själv blev jag ikväll opererad av en skicklig kirurg på kvällstid. Tid 50 minuter. I motsats till att skära halsen av mig avlägsnade kirurgen en elak hudförändring på halsen för att jag skulle få chansen att leva vidare. Så ska Sverige vara. De som arbetar i motsatt riktning och vill ta liv, de ska straffas och kommer de utifrån ska de hemförlovas till hemlandets fängelser. Där lär de inte bli långlivade.

Jag tar hellre en sup!