Den 11 November 1968 utökades familjen med Bostonterriern Knaster. Han var bara 5 veckor, då han flyttade in på Östermalmsvägen 63 E i Finspång. Om den här hunden finns mycket att berätta. Sommaren 1969 byggdes ett fritidshus i St. Hummelvik på Rönö, Vikbolandet. Den sommaren blev Knaster 6 månader, kär i en 13 år gammal boxer vid namn Lonny.

Varje morgon kl. 0600 låg Knaster innanför köksdörren och Lonny utanför väntande på att dörren skulle öppnas, när så skedde började de jakten efter varandra och Lonny visade Knaster vad hon ville. De var så betagna av varandra att de glömde sina måltider och främst Knaster magrade kraftigt. Alla revbenen gick att räkna och han såg allvarligt undernärd ut.

Lonny var förbi stadiet då hon kunde få valpar och med anledning av det myckna arbetet med bygget fick hundarna mycket ostörd tid tillsammans. Kärleken till Lonny satt kvar i hela Knasters liv, trots att han enbart fick en sommar med henne. Varje gång namnet Lonny nämndes for Knaster upp till fönstret och tittade ut oberoende var han befann sig. Knaster var med på en sjöresa från Hanholmen till det nya sommarparadiset, då Passad seglades till St. Hummelvik och förtöjdes till boj i sundet mellan Vargholm och fastlandet. En ostlig vind i Bråviken drog upp en krabb sjö, som gjorde resan obekväm, men Knaster var en tuff hund och blev inte rädd inför kommande sjöliv. Han kunde visserligen vara ivrig, då de närmade sig land och plumsade ibland i vattnet av misstag, då han hoppade för tidigt.

Ögonen var i varje fall öppna då han kom!