HEJ, JAG HETER SNORRE!Blog ImageJag har ständigt näsdropp, är utan mustasch, men har pipskägg, som fångar upp det som inte kommer i munnen. Det smakar lite salt, men ska enligt läkaren vara utmärkt för immunförsvaret. Jag blir aldrig förkyld i stället har jag näsdroppet. Varför jag fick det har ”JAG INGEN ANING OM”, som Olof Palme yttrade då han fick frågan om literpriset på mjölk. Om Palme konsumerade snordroppar har jag ingen aning om, men har han utövat någon form av vintersport en kall frostig vinterdag, då visste även han hur det smakade.

Jag vet inte varför jag blandade in Palme i det här, men kanske det beror på att jag såg lite likhet med min vän SNORRE. Efter Palme kom Ingvar Karlsson och honom har jag en målning på, där jag imiterat den berömda skon. Göran Persson har jag inte avbildat för att han syns överallt ändå om han så är statsminister eller inte. Jag har aldig varit svag för sosseledarna, jo lite för Tage Erlander för hans slingriga stil, man såg riktigt hur frågorna besvärade honom. De andra har hållt masken.

Tacka vet jag Fredrik Reinfelt, han har en vidare syn på tingens ordning och måste så ha när han snart ska vara ordförande i EU. Det bästa med honom är att han försöker få andra länder att ta sitt miljöansvar och inte lasta allt ansvar på Svenska skattebetalare, som redan har gjort mer än något annat land i att förbättra miljön både inom den privata som den kommunala sektorn. Snorre gillar varken Miljöpartiet eller Centerpartiet, som förespråkar att svenskarna ska vara först och visa hela övriga världen hur det ska gå till. SNORRE kallar det STORHETSVANSINNE. SNORRE håller med mig om allt som jag har skrivit tidigare i den här frågan, han är min vän och kommer att så förbli så länge han håller med mig. SNORRE berättade för mig att han känner en miljöpartist, en helt verklig sådan, som var teknisk direktör och plötsligt då han blev pensionär blev en av de främsta kärnkraftmorståndarna och extremt aktiv miljöpartist. Inte ens en miljöpartist sågar av den gren han sitter på, sanna mina ord sa SNORRE.

Det där med förkylningstider drunknade i all anan text, men känn er inte lurade, förkylningar är inget att efterstå, de kommer ändå.