Det började en gång i tiden med Yul Brunner, sedan kom Kojak och nu är en stor % av svenska män flintskalliga. Vad är det som gör det populärt. Några gissningar eller kalla det filosofier:

Kvinnor älskar kala huvuden eller är det inbillning från männens sida att de gör det. mitt enda bevis är en f.d. arbetskamrat, som av naturen hade kal hjässa och att han plågades av alla kvinnors sexuella anspelningar. Jag hade tät kalufs och var aldrig utsatt. Idag är det tunnare, men jag går fri för påhopp.

Priserna för en klippning är dyr i.f.t. billiga hårklippningsmaskiner på marknaden. För ett hundra kronor erhålls en maskin, som kan användas i många år till självklippning. Inställd på minsta klipphöjd blir man i det närmaste kal, resten kanske kan tas bort med något kemiskt preparat. Välj noga så att inte mer än snagget försvinner.

Männen känner sig tuffa med kalt huvud, det går inte att slita dem i håret, de är hala som ålar i skallen, men en dansk skalle sitter lika bra på en kal skalle. Förr sa man att flinskalliga var saliga, för att på dess huvud åker lössen kana.

Det är lätt att hålla huvudet kallt för att det är inget hår, som isolerar. På vintern rekommenderas pälsmössa om inte hjärnbarken skall ta skada. Det är inte trevligt att se blå skallar på blåögda män. Blir huvudet kallt, så flyter blodet trögt och tankekapaciteten går oroande ned. Det är allmännt bekant att värmen går nedifrån och upp och försvinner genom en oisolerad hjässa. Konversationen blir låg. Den med kalufs säger:”Fy fan va kallt det är.” Den bara skallen säger ingenting, för han fryser inte, han är bara blå i synen och förmår inte tala.

På sommaren är det skönt med kalt huvud, i starkt solsken blir det för skönt, så att värmeslaget närmar sig. Men inte fan ska man ha mössa på sig i värmen, det är otänkbart, hellre då en fjällande hjässa. Ja där kom förklaringen till fjälla, fjällar fisk gör man och den luktar som kvinnans fälla. Där blev flicka fjälla, tänk det visste jag inte förut. Vad man kan komma på då det skrivs.

Blog Image

– Det är dyrt med en klippning idag?

– Tycker du!