Vem blir inte glad av att se en flaska, särskilt om den innehåller parfym, vin eller sprit. Många leenden och glada skratt har bytts vid överlämnandet av en flaskpresent. En flaska i flaskan i ett fast grepp kan sätta myror i ett nyktert huvud.
En absolutist dricker kaffe, te eller mjölk och en alkoholist dricker öl, vin , sprit, hembränt, rödsprit och rakvatten, allt efter grad av alkoholism och fall i förfallet.
Kan man ha roligare än när hämningarna släpper, då man säger och gör det man annars inte kan tänka sig göra, nackdelen är att man glömmer det roliga i allt för hög grad av berusning. Jag ger inga råd, jag klandrar eller bespottar ingen, för att själv spottar jag inte i glaset.
De flesta har säkert hört storyn om kroggästen, som var så rädd om dropparna i glaset, så att han skrev på en lapp: ”Jag har spottat i glaset!” varefter han gick på toaletten, då han återvände hade någon skrivit på lappen: ”Det har jag också!”
Jag har nått den ålder, så jag längtar inte sprit längre, den gör mig bara sömnig och den behövs inte ens för sömnen, den rollen har TV tagit över. Nu längtar jag solen för att njuta av vårvärmen innan det blir dags att klaga över sommarvärmen, men i påsk ska jag ta mig en jäkel, jäklar anamma det.