Nu har det gått så långt att det inte går att skämta om det längre, men jag kan inte låta bli att nämna att han med isvattennojan nu enbart sväljer hela iskuber utan alkohol.

I övrigt har tyvärr besannats att rädslan för det egna kapitalet har spritt sig i alla världsdelar. Ingen tycks lita på bankerna och folk vill ha ut sina pengar, vilket inte kan göra annat än förstärka bristen på likvida medel. Jag vill ge vår finansminister Anders Borg en eloge för hans ambition att påverka EU:s övriga finansministrar att snabbt vidta åtgärder och lugna ner folket genom att höja insättningsgarantin hos bankerna. Avsikten är att dämpa flykten från bankerna.

Tag nu ett exempel att en person har 2 miljoner på konto i en svensk bank. Banken går omkull och han granteras få ut 0,5 miljoner. Den personen känner sig givetvis inte tryggare. Denne rusar snarast till banken och vill ha ut 1,5 miljoner. Finns det då inga pengar, så har han en fordran på konkursboet. Troligast köper någon annan upp banken till ett förmånligt pris. Fordran från personen i exemplet bör rimligtvis gå till den nya ägaren. Inte vet jag hur det går för denne stackare, en del kanske tycker att han får skylla sig själv, som inte handlat upp pengarna. Jag tycker att denne ska ha sina pengar för att han har inte spekulerat bort dem, han har sparat. Frågan är bara hur länge han får vänta på dem?

Hur mås det?

Blog ImageHar man däremot 2 miljoner i enskilda aktier och dessa har rasat med 50% på ett år, ja då vet vi alla att värdet har minskat till 1 miljon, men de behöver inte säljas nu, värdet kan minska än mer, men vändningen kan komma snabbt och då reduceras förlusten. Den eviga klyschan ”sitt still i båten?” återkommer.