Den här bilden är en protestbild mot det ökande våldet i vårt samhälle. Den vill säga att skadorna mot huvudet är livshotande och försätter den drabbade ofta för mångårigt lidande och de värsta fallen till förlamningar och fullständig invaliditet. Bilden är avsedd att vara avskräckande. Rent tekniskt är det en transparent bild, där slumpen har fått hjälpt till i skapandet. Kängan och släggan talar för sig själva och det är självklart att slår man en människa i huvudet med ett så hårt föremål, så är man en mördare även om offret med läkares hjälp överlever. Jag tilhör dem som är övertygad om att våldsfilmer och actionfilmer avtrubbar människors syn på offrens överlevnadsförmåga. Dessa ofta he-män, som agerar är inte människor, utan de har fått övermänskliga egenskaper och reser sig obehindrat efter att de blivit både slagna och skjutna. Det gör inte vi dödliga varelser i verkligheten.

Vi vet, men vissa förstår tydligen inte, eller varför kan ett gäng sparka ihjäl en liggande yngling på marken? De som gör det är mördare, det kan inte kallas olyckshändelse eftersom det går inte att krossa ett kranium utan att hjärnan tar skada.

För att förebygga våld gäller i första hand att informera och utbilda våra ungdomar i tidig ålder d.v.s. före tonåren. Ett barn lyssnar och lär, en tonåring, som inte fostras är en vilde, och hör inte hemma i ett civiliserat samhälle. Är föräldrarna vildar, ja då får vi fler vildar. Det kanske är förklaringen till det eskalerade våldet och då vet envar vad som är lösningen.