Det vore fel att inte nämna Egypten idag, det skrivs historia, imorse kunde läsas i NT att Mubarak i föregående dags sena kvällstal ha sagt: ”Jag avgår inte!”

Idag i kvällsnyheterna på SVT sägs att: ”Mubarak avgår!” Stora glädjeyttringar på kvällen efter en dyster morgon är bättre än tvärtom. Militären tar över och folket samtycker under en övergångsperiod. I detta läget kanske det är det enda rätta för att hålla ordning, så att landet kommer igång, bara det inte dyker upp en ny maktgalen människa i denna krets. Det ser således ut som att en folkets revolution med fredliga medel har lyckats med undantag av, att mer än 200 människor har fått satt livet till. Journalister har jagats och utsatts för dödligt våld, vår egen Bert Sundström blev svårt misshandlad och knivskuren. Lyckligtvis uppges att han kommer att bli fullt återställd. Något som ingen kan veta idag, vilka följder det får för hans mentala hälsa. Bert Sundström har alltid agerat som en orädd, modig journalist, som rapporterat från allvarliga händelser i krisområden. Låt oss hoppas att han kan fortsätta sitt viktiga arbete.

Zorro har segrat, får symbolisera den lyckade frihetskampen i Egypten.

Uppe i allt detta har vi idag snökaos i landet med många avåkningar och halkolyckor på vägar och gator. Vrinnevisjukhusets akutmottagning beskrivs, som en krigszon. De patienter som får en liggplats får skatta sig lyckliga, de som kan får sitta i stol eller rullstol mindre nöjda tills de kan bli behandlade.

Snöskottning på hemmaplan har varit krävande, men nu går det att gå ut och in och falla in i normala gängor.