En suck av lättnad, idag ordnar det sig med hemleveransen efter att jag lyckades få tag i Brings terminal i Västervik för hämtning. Där fanns en hygglig serviceinriktad man, som arbetade utanför ramarna och lovade att se till att jag får mina varor till hemadressen efter kl.14.00 idag. Skönt! Ibland kräver små problem en massa onödig tid i digitaliseringens tid, just för att man inte når en verklig person då man slår en telefonsignal.

Jag har kommunicerat med chatt, robot och websida utan resultat. Då jag äntligen fick tala med en människa var problemet löst på 2 minuter. Jag misstänker att jag inte är ensam att stöta på det här onödiga tidsspillandet och tänker lite smått på om någon gjort ett överslag på vad detta kostar samhället. Den kostnaden borde dras av från vinsten som görs på digitaliseringen. För det måste ju vara en stor vinst, som redovisas med en dold kostnad.

Allt det positiva grusas också av det stora bedrägerisvinnet, som följt i digitaliseringens spår och alla transaktioner, som dansar runt världens banker i penningtvätt. Enormt stora summor att fatta för en enkel tjänsteman och arbetare med månadsinkomster mellan netto 15000 till 40000 kr. De som tjänar mer kan leva lyxliv och vara med på penningkarusellen.

En blygsam tanke till alla fattigpensionärer, som inte ter sig platsa här ges av skrytet från finansministern, när det nu satsas 105 miljarder för att starta upp Sverige efter pandemin och fattigpensionärerna får några hundralappar i månaden. Tänka sig att ha mage att skryta med att det är stora förbättringar. En del av pensionärerna har redan gnagt av den summan med de årliga prishöjningarna på maten. Det är klart att den som ligger med näsan i vattenlinjen flyter upp några millimeter även med lite mer luft i magen, men någon måtta på snålheten får det ändå vara till dem som arbetat 45 till 50 år och i många fall har sämre inkomster än nyanlända bidragstagare.

Det positiva är att det påstås gå bra för Sverige och det är roligt, men den glädjen falnar betydligt med allt negativt som samtidigt pågår i landet. Ingen händelse nämnd och ingen glömd!

Flykten från verkligheten!