Nytt år och förhoppning om bättre tider. Under dagens promenad med hunden passerar jag en bortsprängd behållare för bajspåsar, en mindre att använda. Vem kan ha glädje av att spränga en sådan i luften och sprida ut allt innehåll i gångbanan? Om svar anhålles för att kunna förstå meningen med det! Ett annat tilltag som roar några är att köra med bilar på allmänna gräsplatser, sladda, accelerera och lämna djupa spår som kräver kostnader att återställa.

Ett annat oskick är att kasta det skräp som blir efter att ha konsumerat medhavd mat och dryck. Varför inbillar sig de som syndar att andra ska hålla rent efter dem? Det finns behållare och tunnor i området där sådant ska kastas. Det borde vara enkelt att ta sig dit med de bilar de åker i. Tycker de att det är trevligt nästa gång de kommer att ha detta skräp omkring sig rekommenderar jag att de åker till sopstationer som finns i kommunen och intar mat och dryck och njuter fullt ut av allt skräp som ligger där. Det skulle bli en något förbättrad situation. Orkar de dessutom kliva ur bilen och lyfta på locken till de olika containrar som står uppställda skulle det mede säkerhet uppskattas av övriga bosatta i kommunen.

Vad är det för människor som är så förtjusta i att grisa ner? Kanske de ska fångas upp och erbjudas arbete inom sophantering, strandstädning eller andra allmänna områden för att kunna förstå hur trevligt det är med väl skötta och rena parker.

Arbetslösheten är stor enligt de rapporter vi får via media, man kan undra varför, när det finns så mycket att göra för att få ordning i samhället. Vill man inte arbeta, reducera då de sociala förmånerna i stället för att göra reklam i SVT att de kan vända sig till A-kassa och få ersättning! A-kassa är en försäkring för att få ersättning tills man inom kort har ett nytt arbete. Nu ter sig A-kassa stundtals att vara ett mångårigt försörjningsstöd.

Jag bor i Gertrudsvik i Västervik och har en fängslande utsikt. Det pågår en utbyggnad av fängelset där. Är det en plats där som eftertraktas av alla dessa syndare som far omkring i området och sysslar med olagligheter. Där fås både mat, logi och utbildning. Hur man lyckas med utbildningen vet jag inte?