Jag lärde mig dansa av ett par grannflickor, som bodde i samma fastighet. Lärde mig är mycket sagt, för dansa kan jag inte med hänvisning till min hustru, men jag själv har haft förmågan, att inbilla mig att jag kan och visst är det roligt med dans, eller det runt ikring och om inte den efterföljande nattvickningen, då man plötsligt villigt diskuterar all världens problem och dessutom så när som på löser dem. För att dagen efter inse, att allt är sig likt och inget nytt har hänt, annat än i den egna skallen. Det dunkar lite smått och för att bli av med det intages en intelligent värktablett. Ni vet den där Iprén. Efter den känner man sig återfödd, att angripa dagens nöjen, först lite mjölk, sedan lite vila, sen åter lite vila, sedan mat och tyvärr försvann dagen, innan något nyttigt blev gjort.

– Hade ni roligt igår?, ni vet redan svaret.- JÄTTEROLIGT! Vad var det som var så roligt?- Det minns jag inte, men roligt var det.- Nu minns jag! Kompisen bjöd upp en dam, som han tyckte var mycket tilltalande. Kompisen är inte så lång, men han blev lång i ansiktet, då damen reste sig upp. Han nådde henne bara i brösthöjd. Han sa något tyst för sig själv, men insåg att det var försent att backa ut. Jag såg dem på dansgolvet och för mig verkade det, som om hon förde, hon hade tagit ett stadigt grepp om honom och lyfte honom stundtals i svängarna. Jag satt och smålog.

När kompisen kom till baka till vårt bord, såg han helt förstörd ut och nös oupphörligen.-Är du allergisk för något frågade jag spefullt?- Håll käften, hon försökte kväva mig, hon tryckte mig så hårt till sig, att jag hade svårt att andas och dessutom var hon så lång, så min näsa trycktes in mellan brösten. Hon måste ha haft något där, som jag inte tålde för jag får inte stopp på mina nysningar.- Stackare, sa jag, du som annars är så förtjust i kvinnobröst, det måste ha varit olyckligt, nu då du hade chansen att få njuta av din ljuva längtan till frukterna.-Håll käften, sa han åter, han uppskattade inte alls mina kommentarer.

På TV har Let´s dance varit populärt och kändisfolket har fått visat, att de inte enbart är vackra att se på, utan också har förmågan att lära sig. Det nya greppet för i år är isdans och de två första avsnitten får betraktas som mycket amatörmässiga. Framstegen kommer att bli desto större, då klivet till att kunna åka skridskor rimligen förhöjer utförandet i dans betydligt. Nästa avsnitt får avgöra om det är värt att fortsätta titta.