Jag tog en titt i kylskåpet och såg till min förskräckelse att jag glömt att köpa sill, ingredienser till lutfiskens vitsås, snaps till sillen och konjak till kaffet. Då blev det helt plötsligt bråttom innan uppesittarkvällen

Jag drog in till Västervik och fann för ovanlighetens skull att parkeringshuset ovanför hemköp var till det närmaste fullt. Detta har jag då aldrig upplevt tidigare. Jag frågade mig själv:” Vad pågår här dan före dan?” Det var inget roligt alls, om man bortser från att man inte var ensam om att glömt bort att köpa sprit till jul i god tid före jul. Vad kan nu detta bero på, Det finns många anledningar till detta, glömska, tänkt att vara nykter, ångrat sig i sista skälvande minut, eller helt enkelt druckit ur julspriten. Mänskligt eller djuriskt, djur dricker inte sprit, möjligen en och annan fyllhund.

Oh, så mycket godsaker det finns på Systembolaget och vilka köer 10 meter i varje kö och fullt av folk, som inte handlat färdigt, där man annars kan gå fritt får man saxa sig fram sidledes, spana bakom andras ryggar för att se vad som står på hyllorna. Lite roligt faktiskt med ett så stort gemensamt intresse, det ökar intresset att köpa, det där som man aldrig provat. Det smittar, vem firar nykter jul kan man fråga sig?

Passade på att ta en tur bland hyllorna på hemköp, brukar inte handla där, för att jag fått för mig att det är dyrt, idag tvärtom 5 kr för inlagd sill, 5 kr för skärgårds sill, 25 kr för vörtbröd med russin, 25 kr för ädelost och 15 kr för tjock grädde.

Glad i hågen körde jag hemåt med alla fynd för att fira dan före dan!

Hur mås det?
Tackar som frågar, utmärkt!