Hej, jag går under namnet Den omusikaliska Clownen.

Blog Image

Jag plockar alltid fram min fiol, då jag ska spela och av någon anledning går strängarna av när jag för stråken på dem. Dessutom begåvas jag med ett besök av en pippi, som sätter sig på stråken. Publiken buar och jag försöker att få dem på bättre humör, men den är svårflörtad. Vid mitt förra framträdande var jag tvungen att ta till underlivshumor för att de skulle dra på munnen. Det tycker jag är sorgligt. Jag tror det är Babben Larsson, Adde Malmberg, Lennie Norman och Jonas Gardell med flera som förstört för oss som vill underhålla seriöst. Det blir ju så tradigt med allt tjat om det som döljs i trosor och kalsonger, så nu ska jag dra en helt annan historia. Om den är rolig? Det tror jag inte, det kan väl va roligt ändå.

Det var en kvinna som gick in på banken och ville träffa kamreraren. Hon säger till bankmannen att jag vill låna 3 miljoner.-Vad ska pengarna användas till? – Jag ska studera i Linköping och köpa ett hus centralt.-Till det behöver ni väl inte 3 miljoner.-Nej, men jag ska leva under tiden, mat och nöjen förstår kamrern.-Har ni någon bekant på banken.-Nja, jag var ihop med en bankman en gång, jag tror han arbetade här, men jag är inte säker.

Kamrern tittade undrande på damen och fann henne mycket charmerande och tilltalande, varefter han frågade har ni någon säkerhet?- Säkerhet det behövs väl inte, hör här kamrern. Jag lånar 3 miljoner av banken, jag köper huset för 2 miljoner, jag studerar i 3 år och lever under tiden på restmiljonen.- Men det är väl ingen säkerhet.-Fattar inte kamrern, jag hyr delvis ut huset under studietiden, så att jag kan betala räntorna på lånet och säljer sedan huset för fyra miljoner. Jag betalar tillbaka de 3 miljonerna till banken och behåller själv 1 miljon. Både banken och jag kommer att tjäna på lånet.-Ok, säger kamrern, det är en bra lösning och tillräckligt god säkerhet.

Hur kommer det att gå? Det har redan gått.