Centerpartiets utspel om fossila bränslens uttåg för svensk del klingar illa med alliansens satsning på infrastruktur och prioritering av landsvägar framför järnvägar. Om nu privatbilister ska belastas med högre bensinpriser med återhållsam bilkörning som följd. Vad gäller då för yrkestrafiken, alla transporter till lands- och sjöss. Hur ska det gå för våra raffinaderier, BP i Göteborg och Preem i Brofjorden. Den privata båttrafiken, utombords- som inombordsmotorer. Alla kommer att drabbas av nedskärningar och nödvändig arbetslöshet för att överleva som företag.

Är utspelet enbart till för att skapa debatt eller är det seriöst menat. Hur ser tidsschemat ut för att slå ut alla verksamheter, som är beroende av bensin och diesel, 12 år för att avveckla och införa nya system och nya företag är bevis på dålig insikt, om hur mycket tid det krävs för omställningar. Se bara hur långsamt politiska beslut träder i kraft efter sitt första utspel. Personligen tror jag inte det här blir verklighet, det ligger i linje med tidigare optimisters tro om att vi skulle ha kunnat avveckla kärnkraften till ett bestämt årtal. Lär vi oss ingenting av historien, här krävs ett minituiöst arbete i sakta mak för att göra rätt saker i rätt tid. Inga förhastade euforiska utspel, som ställer till oreda i varje individs vardag. 12 år är ingen tid alls i sådana här sammanhang, jämför med att ta fram Jas-gripen från idé till ett flygfärdigt plan och säljbart på marknaden. Hur kan någon inbilla sig att hela transportväsendet ska kunna ställa om sig från bilar till båtar på så kort tid.

Våra grannar hurrar givetvis över vår dumhet, så bra att svenskarna gör det här under tiden kan vi förbruka de kvarvarande resurserna på fossila bränslen och bygga upp en stabil ekonomi medan de utvecklar något som vi kan kopiera och använda då tid kommer. Hade vi inte svenskarna, ja då ginge hela klotet under, det är då ett som är säkert.

Ja vi har så stort överskott på el påstås det, men det märks inte på debiterade kW-priser, det talar förr om en stor brist. Men de där elbilarna har ju egna batterier, men batterier behöver laddas, jadåså, då tar vi överskottet till det. Utmärkt, problemet är löst, det tänkte jag inte på.Blog Image

– Sitter du här i regnet?

– Ja, för helvete, det finns ingen bensin längre, så jag måste sitta och vänta på den där jävla elbussen, den skulle varit här för en timma sen.

– Jasså, den har väl fått strömavbrott.

– Tänk så bra vi hade det förr med våra bensinbilar, det var aldrig några problem, man kom från dörr till dörr, det var tider det. Jag ska flytta till Danmark, där kör dom fortfarande på Bensin.

– Säger du det, då ska jävlar i mig jag också flytta.