Centerns Per Ankersjö vill enligt aftonbladet öppna Sveriges gränser för fri invandring. I mitt tycke är de redan öppna, vidöppna. Vidare säger han att det är brist på arbetskraft och flykt från den svenska glesbygden.

Vill han provocera eller menar han allvar?

Tongångarna från kommunpolitiker i allmänhet är tvärtom att de är mätta på att ta mot invandrare p.g.a. saknad av arbete och bostäder. Ankersjös idéer blir svårsmälta, då han vill befolka landsbygden med invandrare, där nuvarande befolkning inte kan livnära sig beroende på brist på arbete och samhällsservice. Varför skulle invandrare lyckas att bo i skogen och vara självförsörjande? Tänker sig Ankersjö låta invandrarna få en bit mark, torpstuga, en ko, en häst, en gris och börja ett nybyggarliv i glesbygden? Ger man svenska grönavågare samma chans lär kanske landsbygden till viss del befolkas om skola och samhällsservice byggs ut.

Jag tror att det är ett misstag, att tro att allt blir bättre för att man är många. Det borgar för att det blir fler arbetslösa, fler psykiskt sjuka, och fler som skall dela på den sociala kakan, som minskar beroende på på den ökande arbetslösheten.

Det rätta är, att fullt ut öppna för arbetskraftsinvandring, utbildad sådan, som regleras efter det behov, som finns på arbetsmarknaden. Sunt förnuft och enkla regler utan en massa trams, det är vad som behövs i vårt land. Vårt land som numera generöst bjuds ut till anhöriginvandring och analfabeter. De som har utkomst av dessa är de, som utbildar dem, tolkar dem och hyr ut bostäder till dem till överpriser. De som betalar är de som har arbete och pensionärerna.

Det här är en av de största anledningarna till att SD går framåt, som man bäddar får man ligga heter det klokt nog.

I brist på arbete är det fritt att fiska, inte överallt, men ett bra tillskott i tomma magar.