Årets modevisningar är på gång. Mode-bloggarna är populära och har ett stort antal besökare. Speciellt de som skrivs av unga damer, om de besöks för klädernas skull eller för damernas låter jag vara oskrivet, men jag väljer rubriken Catwalk för att ge min blogg ett modernt uttryck.

Catwalk översatt till kattpromenad kanske säger något om synen på modellerna, nog går de som katter alltid, på en linje, likt dem som går på lina. Varför varje modells särart inte ska visas har jag ingen aning om, det vore annars mer intressant än denna likriktning i gångstil. Detsamma kan sägas om modellernas kroppsform. Variation är utesluten, alla ska vara undernärda och helst drabbade av anorexi.

Det skulle inte förvåna mig om något benrangel rasade ihop och hamnade bland publiken. Nog vore det trevligare med variation på kroppshyddan, men jag förstår att det måste sparas, ska kläderna passa till alla modellerna, så måste de standardiseras, nödvändigt men tråkigt.

Hur sedan detta fenomen kan påverka unga kvinnor att ta efter modellernas kroppsform är mer obegripligt, att det ska vara formgivande, som är så oformligt.

Visserligen är en smidig katt elegantare än en fet, lat huskatt, men det behövs inte gå till ytterligheter. En mager katt vittnar bara om att den antingen är sjuk eller har dålig tillgång på föda.