Dagens milda väder tar hårt på Bråviksisen, i förra veckan kunde pimplare ses på isen, inte A-lagare, utan pimpelfiskare. Jag minns från min tid i Norrköping många fina, soliga februaridagar, då isen låg tjock och säker. Folk promenerade i solskenet och njöt av dagsmejan medan andra borrade hål i isen för att pröva lyckan.

De som inte hade någon borr sökte upp de hål som borrarna hade lämnat och det hände att hålen gav god fiskelycka. Borraren kunde komma tillbaka och påstå att det var hans hål, men det gick inte hem hos dem som var vana att flytta sig mellan hålen. Har man lämnat ett hål får man räkna med att andra vill komma till.

Hur skulle det vara om en golfare kom och påstod att det var hans hål på 18-hålsbanan. Det går bara inte, möjligtvis om han ägde banan, men ägare vill att många ska använda hålen annars blir det inga inkomster. När det gäller gifta gäller samma sak på golfbanan, inte att förväxla med fruns, för det är hennes och det rår hon över, underförstått stöds det av Beatrice Ask. Hon är allt för hård mot männen, de får inte göra, som andra män i Europa eller som svenskarna gör i Thailand.

Nu gällde det fiske och inte call girls, jag förstår inte hur jag hamnade i det ämnet igen, kanske den där danskan i Skavlan för ett tag sen har rätt. Hon påstod att män enbart tänker på sex vad de än håller på med. Det kan inte stämma, inte tänker jag på sex, när jag har en gädda på kroken, möjligen om det varit en spätta. En annan kvinna, som levde skört i Göteborg påstod att männen enbart tänker med det nedre huvudet. Hon har defenitivt fel, för det huvudet styrs av det övre huvudet där tankarna finns. Tankar man det övre huvudet med allt ansvar man är skyldig att ta, då tänker man inte heller på sex, då tänker man på hur i helvete man ska hinna med allt, för att få tid med sex, men det får man inte, för då är man så trött så man har tröttnat på allt vad sex heter, däremot när man vaknar då kan det vara färdigt, men då finns oftast ingen i närheten.

Nåja, vi är kvar på Bråviken, om någon trodde något annat och borraren är nyligen färdig med ett nytt hål. Han är full av optimism och hans tankar är, om hålets storlek skall räcka till, om gammelgäddan till äventyrs gör en påhälsning. Den som lever får se, grymtar han medan han borrar.