Åter tillbaka efter 16 dagars vistelse utan datormöjlighet och finner att börsen går upp och ned, mest ned. Jag har idag läst ca 14 dagstidnigar, ögnat dem, annars hade jag kunnat skryta med att vara den mest snabbläsande i länet. Jag har läst om Norra Fällbådan, Östegötlands ostligaste punkt öster om fyren, den intresserade mig för att jag skulle ha besökt den i somras, men åkte på ett ryggskott, då möjligheten var som störst, sedan blev det mest regn och regn och sedan regn. Det får skjutas upp till nästa sommar för nu ligger segelbåten på land och har törnat in för vintern. I motsatts till börsen, så behåller den nog någorlunda sitt värde över vintern.

Alla är nu så rädda om sina slantar, så de flyr börsen och kurserna rasar var och varann dag. Jag undrar många gånger vad som sker för en dag steg plötsligt kursen Omx Sthlm ca 8 % utan att jag hade gjort någon investering. Vad var det för kapitalist som pytsade in så mycket pengar? Denne sålde dem nog dagen efter igen för då sjönk kursen åter. Han gjorde väl en hacka på den manövern. Den som satt still i båten med is magen hade säkert satt all spriten i vrångstrupen och senare blivit stupfull på grund av kapitalångest. När han nyktra till fann han att det var just den banken där han hade sina pengar, som låg sämst till. Istället för att koppla upp sig till Internet Bank och föra över sina pengar till en annan bank, tog han både isen och spriten i djärva klunkar och domnade till igen och under berusningen inbillade han sig att allt skulle ordna sig, då han nyktrade till fann hann att hans Villa hade sjunkit med 14 %, men vad spela det för roll, där bodde han ju och han tänkte inte sälja nu, det var bara det att när huset sjönk i värde så höjdes plötsligt rörliga räntan på villa lånet och månadsavgiften för lånet blev 750 kr dyrare per månad. Han sökte då i systembolagets lista för att se om det fanns någon billigare sprit, som krävde mer is i magen för det tyckte han att hann behövde efter två dagars rus och ideliga förluster.Blog Image

Se börsen för vad den är Inköp, försäljning och vinst-resp. förlust. just nu ett dyrt nöje eller är du en klippare och vinnare på ned och uppgångar? Skål!