Låt den 12 December 2010 döpas till Bombväckelsedagen. Den dag då den första och förhoppningsvis sista självmordsbombaren slog till på Bryggaregatan i centrala Stockholm.

Det är närmast ett skämt från islamisternas sida att hänga ut Lars Vilks, som en av orsakerna till bombattentatet. Av någon anledning söker de minsta lilla händelse, som provocerar deras religion. Det är rimligare att andra orsaker ligger bakom deras frustration.

Det går inte att kväsa ett folk med bomber, det skapar endast hat och hämndkänslor. Tyvärr kan en teckning i deras värld vara tillräckligt för att kräva död av tecknare och oskyldiga civilister. Det enklaste från deras sida borde vara att själva skapa en teckning av Lars Vilks som hund, så kunde udda vare jämt. Tänk så lätt det vore med denna radikalism än den de företräder.

Svenska korrekta politiker bör låta denna händelse vara en allvarlig signal att öronmärka de 200 s.k. jihadkrigare, som vistas i Sverige. Vet man vilka de är så ska de tas om hand, behandlas till omvändelse eller förpassas i fångenskap. Nolltolerans för denna typ av människor i Sverige är nödvändigt. Det mångkulturella Sverige har fått sig ett kraftigt bakslag och många kloka åtgärder krävs för att mildra smärtan efter den första självmordsbombaren.